14 Mayıs 2013 Salı

IMF'ye Borç Bitti, Hatta Borç Vereceğiz ( Trakya işi ....' aaadi be ya?' , Anadolu işi 'valla mı?' )


Valla bak .............

Türkiye bugün IMF'ye olan borcunun son taksitini ödedi ve borcu bitti, bugün internet haber sitelerinde, TV kanallarında ve sosyal medyada bu olay hep irdelendi.
Bu kesinlikle güzel haber, hani derler ya '70 sente muhtaç' işte öyle bir Türkiye'den IMF'ye borcu olmayan Türkiye’ye de ulaştık, öncelikle bu duruma bir şükretmek lazım galiba borç bittiğini düşünüp sevinmekte lazım?

IMF ile olan ve 1961 de başlayan Stand-by anlaşmaları serisinin en sonuncu paket kredisini 2005'de yapılan kredi anlaşmasıyla kullandı Türkiye ( 10 Milyar Dolar ) ve son taksiti de bugün ödendi. ( 14/05/2013 )

Toplam bugüne kadar toplam 50 milyar dolar borç almışız ( faizi hariç ) ve bu borcunda 26 milyar dolarını 2002 ve 2005'de almışız. Bunun anlamı IMF'den en çok borç alan Hükümet borcunu da ödemeyi başardı demek.

aaadi bee yaa .........

Hatta IMF'ye borç vereceğiz, o kadar muhteşemiz, o kadar muhteşemiz ki, nereden nereye, borç alırken 10 yılda borç verir hale gelmişiz falan, falan, filan da falan.......

İşte burada 'zurnanın zırt dediği yer', bu noktada halka IMF'ye borcumuz yok, hatta borç vereceğiz derseniz, o zaman biz de ekonomist şapkamızı takar ve hiç tereddüt etmeden, İktisat Fakültesine, 1983 yılına, Prof.Dr.Mükerrem HİÇ hocamın dersine döner 'Para Politikası' dersini hatırlar, o günden bugüne yaşananları da hatırlar ve başlarız yazmaya.
Kamu borcumuz son 11 yılda oldukça çok yükselmiş durumda, Türkiye'nin tek borcu IMF'ye değildir. Borç stoğu kavramı ile ülkemizin ne kadar borcu var diye gerçek durumumuzu orta yere dökersem.

Dış Borçlar; 2012 yılı sonu itibariyle dış borcumuz 103 Milyar dolar, (+) TCMB'nin borcu 8 Milyar dolar, (+)Özel Sektörün dış borcu 226 Milyar dolar ( özel sektör Hazine garantisi ile dış borç bulabilmektedir ) toplam dış borcumuz 340 Milyar dolardır.
2002 yılında 130 Milyar dolar dış borçtan, 2012 de 340 Milyar dolar dış borca gelinmiştir. Kısa ve özet olarak IMF borcu bitmiş ama Türkiye Dış Borç Stoğu %160 artarak ( 210 Milyar Dolar artarak ) bir rekor kırmıştır.

İç Borçlar; Son 11 yılda dışarıdan borçlanan Türkiye'nin finans kurumları ( bankaları ) özellikle içeride devlete Devlet İç Borçlanma Senetleri ( DİBS ) ihale sistemi kanalı ile borç vererek, iç borçlanmayı büyütmüşledir ( özel sektörün dış borcu ile kamunun iç borcu paralel büyüme göstermiş). 2002 yılında iç borç stoğu 156 Milyar TL'den, 2012 de 410 Milyar TL'ye yükselmiştir.

Sonuç; Böylece Kamunun Dış ve İç Borç toplamı 2002 yılında 257 Milyar TL'den, 2012'de 563 Milyar TL'sına yükselmiştir. Yani ne demekmiş? Cumhuriyetin ilk 80 yılında 257 Milyar TL Borçlu olan Türkiye sadece son 11 yılda 316 Milyar TL daha yani ek borçlanmıştır.

Tamam yaa sana ne be kardeşim,' borç yiğidin kamçısıdır', 'borç ödeyebilene verilir' sen işine baksana, diyenler var galiba aranızda, duydum, bak kesin duyar gibiyim........bak git :)) 

Sizinle biraz daha samimi olmak isterim:))) şaka değil bu....

Bu borcu nasıl ödeyeceğiz? ( riskimizi yönetebiliyor muyuz? ) sorusuna cevap verelim.

TCMB'nin kasasında 100 Milyar dolar olduğu ifade ediliyor ( bunla övünüyoruz, kasa dolu adeta peşin satan tüccar gibiyiz ), Türkiye’nin önümüzdeki 1 yılda ödemesi gereken sadece dış borç rakamı ise 150 Milyar dolar seviyesinde, yani neymiş döviz rezervimiz artmış diye böbürlenmeyeceksin çünkü sadece kasadaki para ile dış borcunu ancak 1 yıl içinde ve %80 oranında karşılar durumdasın.
Bu dış borç karşılama oranı 2002 yılında %163 oranındaydı. Belki kasada bugünkü kadar yüksek paralar yoktu ama borç yükü de ona göreydi yani 2002'de krizden çıkarken ki borç yükü ve bunu karşılama riski şimdikinden daha yüksek orandaydı.

Kısaca ne Türk Özel Sektörünün, ne de Kamunun gram ek riske ihtiyacı yok, ek risk yaratmayacak şekilde bir ekonomik hayat sürmeliyiz............


SAVAŞA HAYIR  diyorum..........savaş ve kargaşa cari açığı patlatır, gelen sıcak para ülkeden çıkar ( 60 Milyar dolar tahvil bonoda, 15 Milyar Dolar Mevduatta, 75 Milyar Dolar Hisse senedinde ), turizm biter ( 25 Milyar dolar da gelmeyiverir), kendiliğinden ve aşırı dış borç oluşur ( askeri harcamalar )

Saymadım, kaç yıl oldu sen ellerin olalı ;
(Kürdîli Hicazkâr makamında, Yusuf Nalkesen'e ait bu eseri.......seslendiriyor )
Daha son 11 yıldaki özelleştirmelerin yarattığı kaynağın nereye harcandığını ( 35-40 Milyar dolar olduğu hesaplanıyor ), kamu mallarının ve kurumlarının ( Cumhuriyetin kazanımlarının ) Devlete yük oluyor diye, hızla satılması sebebiyle yaratılan iç kaynağın nereye harcandığı? Hangi verimli yatırımlara ( hayırlara ) vesile olduğu, kaç yeni zengin yarattığı hususunda da merak içinde olduğumu bilmenizi isterim:)))

Demek ki neymiş, borçlu olmaya devam, hem de artarak lütfen kandırmayalım birbirimizi açık ve net olmakta fayda var.

Gelelim IMF'ye Borç Vermeye; bazılarımız biliyoruz ki IMF ile olan ilişki karşılıklı limitlere dayanır, IMF'den sıkıştığınız anda 5-10 milyar dolar borç alabileceğiniz gibi olayın tersi IMF'de sizden sıkıştığında kaynak kullanmak ister. Dolayısıyla 5-10 milyar dolar da IMF limit alır. Bu ilişki karşılıklıdır, ( biz buna aslında finans dilinde açık hesap demekteyiz ), IMF her ülke ile bir açık hesap limiti üzerinden anlaşır, anlaşır ki  'lazım olduğunda karşılıklı ne kadar kaynak kullanabileceği belli olsun'.  Bizde cevap veririz 5 Milyar dolar ( kasa da nasıl olsa 100 Milyar dolar var ) bunun anlamı karşılıklı limit tahsis ettik olmaktadır. Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’ne de sormuş IMF, bu ülke iflas ( default ) etmiş olmasına rağmen 1 Milyar Dolar verebilirim demiş..............demek ki neymiş, IMF'ye borç vermek değil konu, karşılıklı kaynak kullanımı bu durum......... zorla tebessüm etmek hatta sırıtmak zorunda mıyım ben:)))

İşte tam bu noktada gelecekte ne bekliyor bizi? onu da buraya ekliyorum, Mart 2013'de yapılan yasa değişikliği ile Devletin, Belediyelerin Yurtdışın'dan bulacakları kredilere de garantör olma ve hatta sırf bunun için Devletin Belediyelerin borçlanmalarına yardımcı olma amacıyla ihale düzenlemesi mevzuatı da hazır ve resmi gazetede yayımlandı.
Buradan çıkarılacak sonuç ise yaklaşan yerel seçimlerde artık sadece Ankara ve İstanbul Belediyeleri veya projeleri değil diğer Belediyelerde borçlanacaklar ve seçimlerde bol bol yatırım yapacaklar:)) ( dikkat ihtiyacı olan insanlara sosyal güvenlik kanalıyla kaynak transferi yapmak yerine, Belediyeler kanalı ile yardım yapmak tamamen başka bir durum yaratır, yardımı alan halk kendini borçlu hisseder:(( ...... ) .......... gelecekte borçluluk azalmayacak artacak anlamı çıkar buradan, bir de Belediye seçimden sonra borcunu ödemeyince kim öder sizce? Cevap Hazine, pardon Hazine kime aitti yav, hatırlayan var mı? ...........  ne çektin be HAZİNE, ödeyeceksiiin tabi mecbuuur,  ödemeyip de ne yapacanki, öde öde bitmiyor, Allah kurtarsın be yavrum........
Herkezin ekonomist kesildiği memleketimizde biz gerçek ekonomistlerin farkı ise şu olmalı, geçmişi unutma hatırlat, hatırla, öğren ve bir daha aynı hatayı yapmamaya çalış yani yani tarihten ders çıkar, şimdi ben de sorumluluğumu yerine getireceğim.

Toz Pembe........Sorumluluk-1

Rakamları kullanıp, değerleme sistemini sık sık değiştirerek, yorumlamaları eksik yaparak, tüm rakamları konuşmayarak, istatistiğin yalan kısmına ağırlık vererek heyhat kimi nereye kadar kandırmak mümkün? Nereye kadar toz pembe bir ekonomi?

2002 yılında GSMH ( Gayri Safi Milli Hasıla ) yani 1 yıl içinde üretilen tüm mal ve hizmetlerin değeri 170 Milyar Dolar, toplam borç 130 Milyar dolar, 2012 GSMH 780 Milyar dolar ve borç 340 Milyar dolar bunun anlamı Türkiye son 10 yılda mal ve hizmet üretimde toplam borcundan daha hızlı büyümüş..............derken birden jeton düştü:))


2004 yılında Milli Gelir hesaplama yöntemi 1987 fiyatlarıyla yapılmak üzere değiştirildi ve peşinden 2006'da Milli Gelir Hesaplamaları bir kez daha değiştirildi. 2006'da yapılan bu değişiklik ile 1 gecede GSMH %37 arttı ( 576 Milyar TL'den 778 Milyar TL'ye ). Bu değişiklikler ile kalınamadı ve peşinden ( ah ki ne ah ) hesaplama bu kez de TCMB tarafından ' reel efektif döviz kuru' uygulamasıyla  değiştirildi ve TL çok kısa sürede %25 değer kaybetti ( kur 1.40'dan 1.80'e çıktı ) bu değişimde GSMH'ın dolar karşılığı 1.40 dan hesaplanacağına, 1.80 den hesaplanır oldu.

Hayırlı olsun kısaca son 10 yıl içinde toz pembe gösterme ihtiyaçları nedeniyle tam 3 kez milli gelir hesaplama yöntemi değiştirildi. Rakamları bundan sonra ben yorumlarım, kimseye inanmıyorum hayırlı olsun. 

Bak bir varmış, bir yokmuş eski günlerde, güzel bir kız yaşarmış Boğaziçi’nde:)))
Sorumluluk-2
Yıl 1875 azizim, kötü bir yıldı, Devlet-i Aliyey-i Osmaniye 'İç ve Dış Borçlarımı ödemiyorum vre' dediğinde ( monotoryum-default ) tüm Dünyaya, daha ilk borcunu alalı 30 yıl olmuştu.

İlk borçlanma ile 1840 larda başlayan Dolmabahçe Sarayı inşaatı tamamlanmış, Osmanlı Barok tarzı muhteşem ve modern bir saraya kavuşmuştu. ( işte o gün ayranı yok içmeye............ ile başlayan ünlü söz de ortaya çıkmıştır. Olsun değer sana ne bu da lazım, tamam yaa sinirlenmiyelim )

Bu borcu Osmanlı nın ödememesi, bu zor durumu, alacaklı Devletleri rahatsız edince 1881'de Düyun'u Umumiye Osmanlı İdaresi ( borç yönetimi idaresi), alacaklı Devletler tarafından kurulmuş ve Osmanlının borcuna karşılık adeta Maliye Bakanlığı gibi vergi tahsilatı yapmış ve önce borcun taksitlerini almış kalanları ise koskoca İmparatorluğun Devlet harcamalarında kullanılmıştır. ( karizma gitti yav, Prof. Turan YAZGAN hocamı hatırladım, Allah Rahmet Eylesin )
Hatta yabancı alacaklı Devletler Osmanlı'ya zorla bu ödemeler ile ilgili iç borç da yaptırmıştır. Bunun tam adı maalesef esaret, sömürgecilik, ülkeyi ekonomik yolla işgal ve köleliktir. Kısaca çöküş ve iflas bu yolla gerçekleşmiştir.

Osmanlıdan kalan borcu Türkiye Cumhuriyeti devralmış ve son taksitini de 1954'de ödemiştir. İşte bunun hatırlanıp alkışlanması gerekir. Bu borç Cumhuriyetin ilk 30 yılında ancak ödenebilmiştir.
'Yoktan var etmek' anlamına gelen bu durum, tüm bu zor şartlarda elde edilen tüm bu değerler 2002 den sonra hızla elden çıkarılarak özelleştirilmiştir.

Tabiki özelleştirme karşıtı değilim, tabiki yabancı yatırımcı veya sermaye düşmeni değilim, hatta ekonomimiz Dünyaya ne kadar açık ve entegre olursa bu bizi güçlendirir ve sevidirir. 80 yılda ortaya çıkan kurumların satılmak yerine yeniden organize edilmesi, başka bir değere dönüştürülerek topluma tekrar kazandırılması yolunun çok daha tasarruf sever ve gelişme sever, kıymet ve değer bilir bir tavır olduğunu düşünürüm ama olamadı.
Asıl olan, hiç borçlanmamak, borcunu artırmamak, 80 yılda yaratılan değerleri yok etmemek olmalıydı. Büyük Devlet olma yolu bence gerçek borçsuzluktan geçer.

Dış borcumuz 200 Milyar dolara düştüğünde hep birlikte ayakta alkışlayacağız, iş dünyasının başka ülkelerdeki ortaklıklarını ve yatırımlarımız ayakta alkışlayacağız, Londra da bir gün tekrar bir Türk Bankası kurulur ve faaliyet gösterir ise işte o gün biz de bu Finans Dünyasın da varız, biz de bu Küresel Dünya da güçlü bir oyuncuyuz, diyeceğiz. Nezaman bir Samsung, bir Hundai, bir Kia mız olursa, işte o gün GSMH olarak ilk 10'un içinde olacağız ( sadece Tekstil ve İnşaat Sektörü ile ilk 10 pek mümkün değil, Teknoloji şart ) İşte o gün ülkemizi yönetenler de biz de  daha dik duracağız, işte o gün sözümüz daha geçecek.

IMF'ye Borç Bitti, kabul önemli ama o kadarda değil, IMF'ye son taksit ödendi hayırlı olsun, Allah daha az borçlu kalmayı da nasip etsin.......

Tekrar Savaşa Hayır...... çalıyorum kapınızı, teyze amca bir imza ver, çocuklar öldürülmesin şekerde yiyebilsinler......Nazım'dan

Dostça kalın, saygı ve sevgilerimle,

Erman Dinçel
14 Mayıs 2013, Kadıköy İstanbul











 

47 yorum:

  1. NASIL MOM BENIMDEN ÖDENECEGIMIN SÜPHESI

    Good Day, Ismim Michelle Vick Amerika Birlesik Devletleri vatandasiyim, 4 farkli Internet uluslararasi borç vericisi tarafindan aldatildiktan sonra bana isik gösterdi iyi Kredi Arttirici tanikligini ispatlamak istiyor, hepsi sonra bana bir kredi vermeye söz verdiler. Bana hiçbir sey getirmeyen ve hiçbir olumlu sonuç alinamayan bir sürü ücret ödememi sagladi. Zor para kazandim kaybettim ve toplam 10.000 ABD Dolari oldu. Bir gün, Internet'te tarama yaparken, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adli yasal bir kredi sirketine baglanan bir taniklik adamiyla karsilastigimda, nihayetinde Kredi verdi, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve daha sonra bana daha fazla aci çektirmek için baska bir sey yapmayan 4 farkli kredi vereni tarafindan nasil kandirildigimi anlatti. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve benden talep edilen her seyle basladim ve YUSUF MUSTAFA tarafindan yönetilen bu büyük Firma (YUSUF MUSTAFA LOJANSI SERVISI) tarafindan $ 600,000.00 Dolar kredi verildi ve burada bugün ailemle mutluyum, çünkü YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE bana kredi verdi, bu yüzden kendi kendime söz verdim, internette nasil borcumu ödedigime dair taniklik yapmaya devam edecegim. Acilen bir krediye ihtiyaciniz var mi? YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE'e simdi kredi ile bagislayin. E-posta yoluyla: (yusuf.mustafa09390@gmail.com) Diger insanlar da ayni dürüst lende üzerinde taniklik yaptigini düsünüyorum Whatsapp Telefon Numaram: +1 (929) 267-7281

    YanıtlaSil
  2. Yasamim Nasil Dönüstürüldügüm Üzerine Vaat (yusuf.mustafa09390@gmail.com)

    Merhaba arkadaslar!!! Benim adim Sharon Vivian. 2 farkli Internet uluslararasi kredi verenden aldatildiktan sonra bana isik veren iyi Kredi Arttiraninin tanikligini istedim, hepsi bana hiçbir sey getirmeyecek ve hiçbir olumlu sonuç alinamayan çok miktarda ücret ödemeden bana bir kredi verecegime söz verdiler. Zor para kazandim kaybettim ve toplamda 8,000 USD oldu. Bir gün, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda Yusuf Mustafa Mali Destek Hizmeti ve e-posta (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adli yasal bir kredi sirketine baglandigimda taniklik yapan bir kadinla karsilastigimda hayal kirikligi yasayan internet üzerinden tarama yaparken Nihayetinde kredi aldim, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve onlara bana, daha fazla aci çektirmekten baska bir sey yapmayan 2 farkli kredi vereni tarafindan nasil kandirildim üzerine hikayemi anlattim. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve benden talep edilen her seyle doluyum ve Sayin Yusuf Mustafa Tanri'dan korkan kadinlar tarafindan yönetilen bu harika Firma (Yusuf Mustafa Finans Kredisi Servisi) tarafindan borçlandigim için $ 65,000.00 tutarinda bir borçlanma sansi verdim ve burada Bu sirket bana bir kredi verdi çünkü ben bugünün mutluyum, bu yüzden kendi kendime söz verdim, internet üzerinden nasil borcumu kazandigim konusunda taniklik yapmaya devam edecegim. Acilen bir borca ??ihtiyaciniz var mi? Nazik ve hizli bir sekilde iletisim kurun Bu büyük sirket e-postayla kredi için simdi: (yusuf.mustafa09390@gmail.com) o nazikçe içindir. Iyi sanslar.Whatsapp Telefon Numaram: +1 (929) 267-7281

    YanıtlaSil
  3. BÖLÜM KREDI LENDERENIN BENIM YÜKLENMESINE YÖNELIK

    Benim adim Danny Meister, ABD vatandasi. 4 farkli Internet uluslararasi borç vericisi tarafindan aldatilmistim, hepsi bana hiçbir sey getirmeyen ve olumlu sonuç vermeyen çesitli ücret ödemeden bana bir kredi vermeye söz veriyorlar. Zor para kazandim kaybettim. Bir gün gözlerim gözyaslariyla internette gezinirken, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adindaki okunakli bir kredi sirketine baglanan bir adamin ifadesine rastladim. Sonunda ödünç aldim, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve onlara bana, daha fazla aci vermekten baska bir sey yapamayan 4 farkli kredi verene tarafindan nasil kandirildigimi anlattim. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve talep edilen her seyle devam ettim.Ben ve ben, Bay Gary Mark tarafindan yönetilen bu büyük Firma (YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI) tarafindan 270.000 dolarlik bir kredi miktari verildi ve burada YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI bana bir kredi verdi, çünkü ben kendime söz verdim, bugün mutluyum. Internet üzerinden nasil borcumu kazandigimi ifade edecegim. Yusuf.mustafa09390@gmail.com adresinden ödünç verdiginiz kredi için acilen nazik ve hizli bir sekilde YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI'ne bir kredi isteyip istemediginizi ögrenin: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    TEMAS
    YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI
    E-posta: yusuf.mustafa09390@gmail.com
    Whatsapp Telefon Numaram: +1 (929) 267-7281

    YanıtlaSil
  4. Tanri'nin Iyiligine Verdigi Zararin Ifadesini Paylasmaya Söz Veriyorum

    Merhaba,

    Ben Maria Carols, su anda Texas sehiri ABD'de yasiyorum. Dört çocugu olan bir dulum ve Mayis 2015'te maddi duruma kapildim ve faturalarimi ödemek ve yeniden finanse etmek gerekiyordu. Çesitli kredi firmalarindan hem özel hem de kurumsal bankalarla kredi aramaya çalistim ama asla basarili olamadim ve çogu banka kredimi reddetti. Ancak Tanri ona göre, Tanri'nin bir kadina, 850,000 ABD Dolari tutarinda bir kredi veren özel bir kredi verendim ve bugün bir isyeri sahibi oldugumu ögrendim ve su anda herhangi bir firmaya basvurmaniz gerekirse çocuklarim su an iyi gidiyor. Teminatsiz bir krediyi teminat altina almak, kredi kontrolü yapmamak, sadece% 3 faiz oranina sahip bir imza yetkilisi yoksa daha iyi ödeme planlari ve takvimi için lütfen Sayin Yusuf Mustafa (yusuf.mustafa09390@gmail.com) ile irtibata geçiniz. Bunu yaptigimin farkinda degil ama simdi çok mutluyum ve insanlar hakkinda onun hakkinda daha fazla bilgi vermeye karar verdim, ayrica Tanri'nin onu daha çok korusun diye istiyorum. Ona e-posta yoluyla ulasabilirsiniz. yusuf.mustafa09390@gmail.com Whatsapp Telefon Numaram: +1 (929) 267-7281

    YanıtlaSil
  5. Krediye ihtiyacın var mı? İşte finansal problemi olanlar için ve hayatlarında maddi canlanma isteyenler için bir fırsat, çok makul bir faizle kredi veriyoruz, her türlü borç borç kredisi, işletme kredisi, sağlık kredisi, ev kredisi, öğrenci veriyoruz Ülkeye maddi sıkıntıdan kurtulmak için kredi vb. Firma Adı: PLUTO KREDİ FİNANSI EVİ. Bugün bize ulaşın
    Finansal yardım için e-posta: plutocreditfinancier@gmail.com
    Whatsapp: +18474539904

    YanıtlaSil
  6. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    Bir yatırımcıya ihtiyacınız var mı? İşletmenize başlamak için bir krediye mi yoksa kişisel bir krediye mi ihtiyacınız var? Şirketlere ve bireye% 3 faiz oranı ile iş ve kişisel kredi / kredi sağlama kapasitesine sahibiz. Yatırımcılarımız aynı zamanda projeleri finanse ediyor. Daha fazla bilgi için E-posta ile iletişim kurun: avantcworld@gmail.com

    whatsapp: +13219993670
    https://avantinc.webnode.com
    sadece ciddi insanlar için
    içtenlikle
    Alexander Avant Kredisi

    Garantili kredi teklifi

    YanıtlaSil
  8. Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Gelişme Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranına sahip Konut Finansmanı Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri BBM INVITE yoluyla bize ulaşmalıdır: {D8980E0B}
    Sadece WhatsApp: [+ 44] 7480 729811
    Tel .... [+ 44] 7480 729811
    E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
  9. PATRICIA'YA HOŞGELDİNİZ KINGSMAN patriciakingsman.loans2016@gmail.com hedefimiz Mükemmel Profesyonel Hizmet sunmaktır.

    İş adamı mısın yoksa kadın mı? Herhangi bir maddi durumunuz var mı veya kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletme başlatmak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi notunuz düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz?

    Kredilerimiz azami güvenlik için sigortalıdır, önceliğimizdir, Öncü hedefimiz hak ettiğiniz hizmetleri almanıza yardımcı olmaktır. Programımız, ihtiyacınız olan her şeyi anında almanız için en hızlı yoldur. Aylık giderlerinizin üzerindeki baskıyı hafifletmek için ödemelerinizi azaltın. Tatillerden, eğitime ve benzersiz satın almalara kadar her türlü amaç için kullanabileceğiniz esneklik kazanın

    Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: Kişisel Krediler, Borç konsolidasyon kredileri, Ticari Krediler, Eğitim Kredileri, Mortgage Temin Edilen Krediler, Teminatsız krediler, Mortgage Kredileri, Ödeme Günleri, Öğrenci Kredileri, Ticari Krediler, Araç Kredileri, Yatırım Kredileri, Kalkınma Kredileri, Satın Alma Kredileri, İnşaat Kredileri, bireyler, şirketler ve kurumlar için yıllık% 2 oranında düşük faizli krediler. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun.

    HERHANGİ BİR KREDİ TEKLİFİ - UYGULANABİLİR KREDİLER İÇİN BAŞVURUN.

    Lütfen daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
    Lütfen bize kredi bilgilerini geri yazın;

    SINIR BİLGİLERİ

    1) Tam İsimler:
    2) Ülke:
    3) adres:
    4) Devlet:
    5) Cinsiyet:
    6) Medeni Durumu:
    7) Meslek:
    8) Telefon Numarası:
    9) Aylık gelir:
    10) Kin'in Sonraki:
    11) Gerekli Kredi Miktarı:
    12) Kredi Süresi:
    13) Kredinin Amacı:
    14) Borca ihtiyacınız olduğu belirli bir tarih:

    Kredi almakla ilgileniyorsanız, lütfen bize kredi gereksinimini bildirin.
    Lütfen daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Saygılarımla,
    Bayan Patricia Kingsman
    patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Sizden en kısa zamanda haber almak için sabırsızlanıyoruz

    İlgili başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  10. İsmim Bayan Patricia Kingsman, 2019'un yeni yasal kredi verenleriyiz ve 500,000.00 ile 5.000.000,00 $ arasında sunduğumuz maddi yardıma ihtiyaç duyan herhangi bir kuruluşa yardım etmeyi seviyoruz ve aynı zamanda yukarıdaki para cinsinden kredi vermek istiyoruz. bize bir e-posta gönderin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com böylece kredi işleminizin gerçekleşebilmesi için önümüzdeki 8 saat içinde kredinizle olacaksınız hızlı bir transferdir ve gecikmeden güvenlidir. Yani e-posta: eğer ilgilenen patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    E-posta: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  11. HERHANGİ BİR KREDİ TEKLİFİ - UYGULANABİLİR KREDİLER İÇİN BAŞVURUN.

    İş adamı mısın yoksa kadın mı? Herhangi bir maddi durumunuz var mı veya kendi işinizi kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Güzel bir Küçük Ölçekli ve orta ölçekli işletme başlatmak için krediye mi ihtiyacınız var? Kredi notunuz düşük mü ve yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından sermaye kredisi almakta zorlanıyor musunuz? İlgili başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Kredilerimiz azami güvenlik için sigortalıdır, önceliğimizdir, Öncü hedefimiz, hak ettiğiniz hizmetleri almanıza yardımcı olmaktır. Aylık baskıyı azaltmak için ödemelerinizi azaltın giderler. Tatilden, eğitime ve benzersiz satın alımlara kadar her türlü amaç için kullanabileceğiniz esneklik kazanın. İlgili başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunmaktayız: İş Planlaması, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireysel, şirketler ve yıllık faiz oranı% 2,00 olan düşük faizli Konut Finansmanı Kredileri. şirket organları. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgili başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    HERHANGİ BİR KREDİ TEKLİFİ - UYGULANABİLİR KREDİLER İÇİN BAŞVURUN.

    Lütfen daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
    Lütfen bize kredi bilgilerini geri yazın;
    - Komple İsim:
    - Gerekli olan kredi miktarı:
    - Kredi Süresi:
    - Kredinin amacı:
    - Şehir ülke:
    - Telefon:
    - Bizden nasıl haberin oldu:

    Kredi almakla ilgileniyorsanız, lütfen bize kredi gereksinimini bildirin. Lütfen daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
    Saygılarımla,
    Bayan Patricia Kingsman

    Sizden en kısa zamanda haber almak için sabırsızlanıyoruz

    İlgili başvuru sahipleri e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmelidir: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  12. Selamlar..
    Güvenli ve Teminatsız Krediniz için% 2 faiz oranı ile lütfen bizimle iletişime geçin.
    ........................................

    Ekonominin zorluğu bu yıl sizi etkiliyor mu? Cevabınız evet ise, bir kredi gerekir. Ben bir ödünç veren şirketin sahibi olan Bayan Patricia Kingsman.% 2 faiz oranı ile güvenli ve emniyetli krediler sunuyoruz.

    * Mali olarak sıkılmış mısın?
    * Kredi ve borçları ödemek için fon mu arıyorsunuz?
    * Kendi işinizi kurmak için finansman arıyor musunuz?
    * Çeşitli amaçlarla özel veya ticari kredilere mi ihtiyacınız var?
    * Büyük projeler yürütmek için kredi istiyor musunuz?

    Yukarıdaki sorunlardan herhangi birine sahipseniz, size yardımcı olabiliriz, ancak% 2 faiz oranıyla kredi verdiğimizi anlamanızı istiyorum.

    * 95.000.000 ABD Dolarına kadar ödünç alabilirsiniz.
    * Geri ödemek için 1 ila 20 yıl arasında seçim yapın.
    * Aylık ve Yıllık geri ödeme Planı arasından seçim yapın.
    * Esnek Kredi Koşulları.
    Lütfen ilgileniyorsanız, bu e-posta adresini kullanarak bizimle tekrar kontrol edin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Bu kredi işleminin sonunda kredinizi alacağınıza% 100 garanti veriyoruz. Güvenlik kontrolü yok, kredi kontrolü yok

    Saygılarımızla
    Patricia Kingsman
    Patricia Kingsman kredi şirketi

    YanıtlaSil
  13. Dikkat

    Her türlü bankacılık aracı için uluslararası finansı ele alan bir finansal danışmanız. Şirketimiz (Patricia Kingsman kredi şirketi) ve Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, SBA Kredileri için En İyi Bankalar vb. .

    Kiralanan tesislerimizi ticari programlar, proje finansmanı, Kredi limitinin artırılması, Kurumsal Krediler (Ticari Başlangıç ​​Kredileri veya Ticari Genişleme Kredileri) ve daha pek çok konuda meşgul olmaktan çekinmeyin.

    Sizin gibi 17.000'den fazla işletme sahibine 1 Milyar Dolar'ın üzerinde işletme kredisi sağladık. İşinizi büyütebilmeniz için doğru işletme kredisini sağlamak için kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir olup, başarılı bir başvurudan sonraki 24 saat içinde krediler onaylanmaktadır. Minimum 10,000 dolar ila maksimum 500 milyon dolar arasında kredi sunuyoruz.

    Ödenmemiş faturalarla başınız biraz belada mı ve hangi yoldan gideceğinizi veya nereye gideceğinizi bilmiyor musunuz? Aylık taksitin azaltılmasında size yardımcı olabilecek saygın bir Borç Konsolidasyon firması bulmaya ne dersiniz? Patricia Kingsman kredi şirketi cevaptır. Aylık giderlerinizin üzerindeki baskıyı hafifletmek için ödemelerinizi azaltın. E-posta yoluyla bize ulaşın (patriciakingsman.loans2016@gmail.com)

    Aracılar / Danışmanlar / Komisyoncular müşterilerini getirebilir ve% 100 korunurlar. Güven içerisinde, tüm tarafların yararları için birlikte çalışacağız. Borç sahibi olmamanız ya da finansal stres yaratmamanız için finansal sorunlarınızı kendinize saklamayın, bu nedenle finansal sorunlarınıza çözüm bulmak için hızlı bir şekilde bizimle iletişime geçmelisiniz. Maddi olarak istikrarlı olduğunuzda bizim için büyük bir mutluluk olacak.
    Bize e-posta ile gönderin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Saygılarımızla
    Bayan Patricia Kingsman
    E-posta: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
    Slogan: En hızlı ve güvenilir finansal hizmetler sunuyoruz

    YanıtlaSil
  14. Herkese merhaba,

    Geleceğe Hoşgeldiniz! Patricia Kingsman kredi şirketi ile finansman kolaylaştı.

    Yeni iş planlarınız için finansman seçenekleri mi arıyorsunuz, mevcut işinizi büyütmek için borç mu arıyorsunuz? Ödenmemiş faturalarla kendinizi biraz zor durumda mı buluyorsunuz ve nereye gideceğinizi ya da nereye gideceğinizi bilmiyorsunuz. açmak Bankaların tarafından geri çevrildin mi? Patricia Kingsman kredi şirketi. bankalarınız HAYIR derken EVET diyor. Uzun ve kısa vadeli krediler için (Güvenli ve Güvenli Değil)% 2'lik düşük ve uygun fiyatlı bir faiz oranıyla finansal hizmetler sunarken bize ulaşın. İlgili başvuru sahipleri daha fazla kredi edinme prosedürleri için bizimle iletişime geçmelidir.

    Hizmetler şunları içerir:

    * Araç Kredisi
    * Ev borcu
    * Kamyon Kredisi
    * Konut kredisi
    * Borç Konsolidasyon Kredisi
    * İş kredisi
    * Bireysel kredi
    * Öğrenci Kredisi.

    Patricia Kingsman kredi şirketi ile. Sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik olduğumuz için tüm finansal krizlerinize ve zorluklarınıza elveda diyebilirsiniz.
    E-posta: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Saygılarımızla,
    Bayan Patricia Kingsman

    YanıtlaSil
  15. Her türlü bankacılık aracı için uluslararası finansı ele alan bir finansal danışmanız. Aylık taksitin azaltılmasında size yardımcı olabilecek saygın bir Borç Konsolidasyon firması bulmaya ne dersiniz? Patricia Kingsman kredi şirketi (patriciakingsman.loans2016@gmail.com) cevaptır. Aylık giderlerinizin üzerindeki baskıyı hafifletmek için ödemelerinizi azaltın. Sizin gibi 25.000'den fazla işletme sahibine 2 Milyar Dolardan fazla işletme kredisi sağladığımız için kiralık tesislerimizi kullanmaktan çekinmeyin. İşinizi büyütebilmeniz için doğru işletme kredisini sağlamak için kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir olup, başarılı bir başvurudan sonraki 8 saat içinde krediler onaylanmaktadır.

    * Kişisel krediler
    * Borç konsolidasyonu kredisi
    * Öğrenci kredisi,
    * Kamyon Kredileri
    * Taşıt Kredisi
    * Gayrimenkul Kredileri
    * Yeniden Finansman Kredileri
    * Borç konsolidasyonu kredileri
    * Eğitim Kredileri
    * Tarım Kredileri
    * Kurumsal Krediler
    * İşe Başlama Kredileri

    Minimum 5000 $ 'dan maksimum 500 milyon $' a kadar kredi sunuyoruz, Patricia Kingsman kredi şirketi hizmetleri Size% 2'lik bir ekonomik faiz oranı ve 1 ila 20 yıllık bir kredi süresiyle kredi vereceksiniz (güvenli ve teminatsız) ). Amacımız, Mükemmel Profesyonel Finansal Hizmetler sunmaktır. Aracılar / Danışmanlar / Komisyoncular müşterilerini getirebilir ve% 100 korunurlar. Güven içerisinde, tüm tarafların yararları için birlikte çalışacağız. Borç sahibi olmamanız ya da finansal stres yaratmamanız için finansal sorunlarınızı kendinize saklamayın, bu nedenle finansal sorunlarınıza çözüm bulmak için hızlı bir şekilde bizimle iletişime geçmelisiniz. Maddi olarak istikrarlı olduğunuzda bizim için büyük bir mutluluk olacak ..
    Bize e-posta ile gönderin: patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

    Saygılarımla,
    Bayan Patricia Kingsman.

    Sertifikalıyız ve hızlı ve güvenilir hizmetler sunuyoruz….

    YanıtlaSil
  16. Herkese merhaba benim adım Defne Eylül Hiranur Zeynep ben Türkiyeli değilim, şimdi yeni Bayan Patricia Kingsman kredi şirketinden kredi aldım. bugün ve şimdi bu mesajı gönderiyorum olarak çok mutluyum bu şirket gerçekten harika, yani krediye ihtiyaç duyan herkes bu şirketle iletişim kurabiliyorlar, gerçekten harikalar var mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  17. Herkese merhaba ismim Muhammed Emin Arda ve ben istanbul türkiyem internette bulundum ve insanların daha önce aldatıldığını söyleyenleri duydum ve acilen bir kredime ihtiyacım var, bu yüzden gördüğüm bir kredine başvurmaktan korktum 3 kişi Bayan Patricia Kingsman kredi şirketi hakkında, oradan kredi aldıklarını, daha önce hiç bir kredi için başvuruda bulunmadığımı ve o kadar korktuğumu korkuttuğunu söyledi: şahitlerin bu kredi şirketinden ve her şeyden önce insanların söylediklerine ve uyguladıklarına inandım. para cezası verdiler ve bana borçlanmam için kullanacakları transfer ücretini göndermemi söylediler, bana dolandırıcılıktan ötürü çok korktuğumu söylediler, böylece oturdum, düşündüm ve geri döndüm ve onlara söyledim bunu daha önce hiç yapmadım ama Bayan Patricia Kingsman bana yardım edeceklerine güvenmeleri gerektiğini söyledi, bu yüzden yaptım ve kredimin havalesi için göndermem gerektiğini söyledikleri ücreti göndermeye başladım. arkamdan m para var hesap. Bugün çok mutluyum, daha önce hiç dolandırılmamıştım ve borcumu bir kez aldım şimdi çok mutluyum ve ben ve ailem de mutlu olacağız, bu yüzden kredi ihtiyacı olan herkes bu şirketten dolandırılmadan başvurmalıdır çünkü gerçek ve harikayım ve Tanrı'nın onu orada bulunan insanlara yardım etmek için kullanmaya devam etmesi için dua ediyorum. onun posta adresi patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

    Bir kez daha Muhammed Emin Arda kaldım

    YanıtlaSil
  18. Herkese merhaba

    İsmim Bünyamin Ertuğrul, Türkiye'den geliyorum ve İzmir'de yaşıyorum, çevrimiçi bir kredi bekliyorum ve tüm aldığım dolandırıcılardan, ancak Patricia Kingsman adında bir kredi şirketi buldum ve insanların çevrimiçi tanıklık yaptığını gördüm orada iyi işler yaptım, bir kez daha mutlu olup olmayacağımı denemeye karar verdim, bu yüzden 350.000,00 Euro'luk bir krediye başvurdum ve kredi borç verenim Bayan Patricia Kingsman, 8 saat içinde kredimin bugün olduğu gibi banka hesabımda olacağına dair güvence verdi. çalışan bankamın hesabımda 350.000,00 Euro tutarında bir miktar para olduğunu bildiren bir mesaj yazdığımı gördüm ve Patricia Kingsman'a teşekkür ediyorum, çünkü gerçek, yani herhangi bir çevrimiçi krediye ihtiyacınız varsa, lütfen bu şirketten benim gibi dolandırılmayın çünkü çevrimiçi kredi veren tek gerçek şirket. Posta adresleri patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  19. İsmim Hira Nur Erva Türkiye'den geliyorum, kredimi 2019’un yeni yasal bir kredi şirketinden aldım ve bugün kredime yardım eden şirketin ismi Patricia Kingsman kredi şirketi, sahip olduğum en güzel kredi şirketi. şimdiye kadar rastladım onlardan bir kredi için başvuru yaptım ve yaptığım tek şey ödemem gerektiğini söyledikleri havale ücretini ödemekti ve derhal bir sonraki 8 saat içinde ödemeyi yaptım ki kredimle olduğum için özür dilerim Bana ne kadar yardım ettiklerini söyleyin ama bu çok para. Bu yüzden herkesin gerçek bir krediye ihtiyacı varsa, bu onların posta adresleriyle iletişim kurması için doğru kredi şirketi patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  20. Adım Cemre Büsra Elanur ve ben Türkiyelim. İnternetten herkese kredimi nasıl aldıklarını anlatmak için bu sefer kullanmak istiyorum. 3 kez kandırıldım. Patricia Kingsman kredi şirketinden kredi başvurusunda bulundum. onun iyi işleri ve insanlara nasıl yardım ettiği konusunda başvuruda bulunmaya karar verdim ve bana ne yapmam gerektiğini söyledi korktum ama bu sabah yaptım şimdi bankamdan hesabımdaki para var ve kontrol ettim miktarı ve benim kredim oldu ben çok mutluyum. Bu yüzden bu zamanı kullanmak ve internetteki herkese bu şirketin gerçek olduğunu söylemek isterim eğer bir kredi gerekiyorsa bu şirketin başvurusu doğru olan şirket benim gibi dolandırıcılık yapmazlar çünkü bu şirketten dolandırıcıların başvurusu vardır ve Mutlu olacaksın. posta adresleri patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  21. İsmim Fatma Öykü Zümra ben Türkiyeli ve istanbul şehrinde yaşıyorum Bu sefer interneti yazmak için kullanmak istiyorum. Bu şirketten 5 milyon dolarlık kredi fonu aldım. İnternette insanların ne söylediklerine inanmadım ama denemeye karar verdim ve 2 gün önce kredi başvurusunda bulundum ve bankamdan bir hesap aldım ve hesabımda 5 milyon dolarlık bir miktar olduğunu hemen gördüm. Bankamdan bir uyarı Patricia Kingsman kredi şirketi beni aradı ve bana kredimi alıp almadığımı sordu ve onlara evet dedim, bu yüzden eğer gerçekten bir kredine ihtiyacınız olursa, bir krediye ihtiyaç duyuyorsa oraya daha fazla insan getirmem gerektiğini söylediler. Bu, gerçekten çok iyi oldukları için geçerli olan bir şirket ve şimdi kredi veren gerçek bir kredi şirketi olduğuna ve bu şirketin Patricia Kingsman kredi şirketi olduğuna inanıyorum, bu yüzden eğer biriniz acil bir krediye ihtiyaç duyuyorsa ve bu doğru ise, bu doğru uygulayacak şirket y. Posta adresi patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

    Sonunda gerçekten çok mutluyum ve şimdi kendi işimi başlatabilirim. Bir kez daha teşekkür ederim Patricia, harikasın ve Tanrı seni ve şirketini korusun.

    YanıtlaSil
  22. İyi günler İsmim Hatice Rabia Sevval ben Türkiye'den geliyorum bu şirket Patricia Kingsman hakkında konuştuğum insanlar gerçektir asla kredi istemedim ama sadece bu şirketi denemeliyim ve insanların ne söylediklerini doğru bulup yapmadığımı görmeliyim. Dün onlardan borç aldım ve bugün bu kredimi yeni aldım bugün Patricia Kingsman kredi şirketinden kimseye bu mesajı okuduysanız ve bu şirketten kredi talep ediyorsanız çünkü onlar size yardımcı olacak çünkü bu şirket size gerçek kredi sunan tek şirket. Onlardan uyguladığım kredi 75.000,00 dolardı ve 8 saat içinde kredimi aldım, böylece gerçek bir krediye ihtiyacınız varsa arkadaşlarım kandırılmıyordu. Eğer krediyle ilgileniyorsanız, mail adresleri patriciakingsman.loans2016@gmail.com ve whatsapp numarası +1 (903) 378-6704'tür.

    YanıtlaSil
  23. Herkese merhaba

    Ben Ömer Faruk Ibrahim ve ben istanbul Türkiye'denim. Çevrimiçi bir kredi arıyordum ve çok korktum, daha önce hiç kredi başvurusunda bulunmadım, çok iyi aradım ve gerçek bir şirket aradım orada Patricia Kingsman adında bir şirket buldum baktım ve insanların bu şirket hakkında söylediklerini gördüm doğruydu, şirketten kredi başvurusunda bulunmaya karar verdim ve başvuruda bulunduğum bir işi başlatmak için 150.000 $ 'lık bir krediye ihtiyacım vardı ve yapmam gereken her şeyi yapmam gerektiğini söyledi ve 8 saat içinde gideceğimi söyledi. kredimle olmak için tamam dedim ve tam olarak 8 saat içinde bekledim bu şirketten kredimi aldım çünkü bunu şimdi yazıyorum daha önce aldatılmamıştım ve bu şirket harika insanlar aldatmacalardan bahseden işitiyorum ama ben daha önce hiç dolandırıcılık olmadı ve bunun için Tanrıya teşekkür ediyorum. Yani, gerçek bir krediye ihtiyacınız varsa, herkes bu konuda size yardımcı olacak ve kredinizi alacağınızı size söyleyeceği zaman, bu kredinizi alacağınız tam zamanı alacaklardır. Bu mesajı herkese yazmalıyım, böylece gerçek bir krediye ihtiyacınız olursa yanlış şirketten borç almak için başvuruda bulunmayacaksınız ve mutlu olacaksınız. Posta adresi patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

    YanıtlaSil
  24. My name is Hüseyin Poyraz Hasan Deniz. I am from lstanbul Turkey i want to write to the internet that if you need a real loan Patricia Kingsman is the real loan company that gives loan i applied for a loan from this company last week Friday and i just received my loan from them today so everyone if you need a real loan without been scammed this is the right company to apply from thus company is truly great and they are real so many people that have been scammed if you need a loan without being scammed this is the real company that gives loans i applied for a loan from this company Patricia Kingsman and i received my loan today so anyone around the world if you need a true loan locate this company and be rest assured that this company is going to put a smile to your face. the company can be contacted via mail or whatsapp their mail address is patriciakingsman.loans2016@gmail.com and there whatsapp number is +1 (903)378-6704. Thanks to anyone that will read this message this company does not know am doing this am only doing it for people in need of a real loan to be safe.

    YanıtlaSil
  25. İsmim Berfin Belinay Hiranur ve ben Türkiyelim, küçük bir Diyarbakır şehrinde yaşıyorum. Bankamdan kredi alamadığından ve yalnızca beni paramı dolandırıcı bulduklarından beri çevrimiçi kredi arıyordum. Geçen hafta bir kredi şirketi tarafından dolandırıldım ve Tanrı hayatımı sona erdirmeye hazır olduğumu biliyor ama kendime dedim ki, size yardım etmeye hazır dürüst bir şirketi görüp görmeyeceğim. Yerleştim ve bir şirket aradım ve bu şirket hakkında çok iyi yorumlar okudum Patricia Kingsman ve korktuğum diğer insanlar kadar şanslı olup olamayacağımı göreyim dedim ama kendime bir şans verdim ve başvurdum 80.000,00 USD tutarında bir kredi için bu şirkete dolandırıldığımı ve daha önce ülkemden bu kadar çok kişiye yardım etmelerinde yardımcı olacaklarından endişe etmemem gerektiğini söylediler. Bu yüzden bu şirkete bir şans verdim ve 8 saat içinde kredimle birlikte olacağımı, inanmadığımı ancak kredimi beklediğimi temin ettiler. Tam olarak 8 saat sonra, hesabımın 80.000,00 USD ile yatırıldığına dair bir uyarı aldım. Tüm bu şirket sayesinde Patricia Kinsgman'a Tanrı gönderildi. Ve kendime bir söz verdim, bu şirketi bana nasıl yardım ettikleri konusunda şahitlik edeceğime dair bir söz verdim. Bu şirketin bunu yapamayacağımı bilmediğini biliyorum. Burada size yardım etmek için borç veren istiridye sahte insanlar tarafından aldanmayın. Neredeyse unuttum bu şirketle yalnızca posta veya whatsapp üzerinden irtibat kurabilirsiniz ve iletişim bilgileri patriciakingsman.loans2016@gmail.com whatsapp +1 (903) 378-6704. Bu şirket gerçek ve doğrudur, bu nedenle bu mesajı okuyan ve ilgilenen herkes bu şirketle bağlantı kurar, çünkü sorunlarınızı çözmenize yardımcı olabilecek tek kişi onlardır.

    YanıtlaSil
  26. Adım Irem Melisa Duru ve ben Türkiye'de Bursa'lıyım, şimdiden Patricia Kingsman kredi şirketinden kredi aldım ve bu şirket hakkında bir şeyler duydum ve sahte bir şirket olduğunu düşündüm ama şimdi bu şirket bana yardımcı oldu. ve bu şirketin% 100'ü gerçektir, bu nedenle krediye ihtiyacı olan herkes bu işe başvurmak için doğru şirkettir. Şu an 250.000,00 Euro'luk iş için kredi başvurusunda bulundum ve bu şirket gecikmeden bana yardımcı oldu. diğer insanların bunu yaptığını gördüm ve bu şirketin bana nasıl yardım ettiği konusunda ifadesini paylaşan insanlar arasında olduğum için mutluyum, böylece gerçek bir krediye ihtiyacınız varsa herkes yardımcınız burada. iletişim bilgileri patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  27. My name is Abdullah Alperen Miraç Berat I am from lstanbul Turkey. I want to use my little time to write to the internet to people in need of a real loan that if you need a loan without getting cheated Patricia Kingsman is the right company to apply from i am a teacher of Mathematics and English and i was cheated 2 time by a fake company who clam to be lenders but i no longer worry because Patricia Kingsman has already helped me so if you need an urgent loan to do anything this company is going to put a smile to your face i have also introduced most of my friends to this company and only 2 of my friends told me they have received there loans already one of my friend received a loan of $500,000.00 US dollars and the other of my friend received the sum of 95,000.00 GBP Pounds so anyone in need of an online loan apply from this company and you will be happy no doubt about that because this company is really helpful and God will continue to use them to help people in need of a loan. If you need an online loan apply from this company and contact them via this means email address patriciakingsman.loans2016@gmail.com and also you can contact them via Whatsapp +1 (903)378-6704. Regards to anyone who reads my messages.

    YanıtlaSil
  28. herkese iyi günler

    İsmim Furkan Umut Yasin Türkiye'den geliyorum bu küçük zamanı kullanmak istiyorum internete itiraz etmeliyim ki gerçek ve okunaklı bir kredinize ihtiyacınız olursa başvurduğum 2 şirket tarafından hile aldım Patricia Kingsman bir kredi için ve Patricia Kingsman, başvurduğum üçüncü şirketti, şirketimin bana söylediği gibi 8 saatten kısa bir süre içinde Patricia Kingsman kredi şirketinden kredimi aldım, böylece dolandırılmadan çevrimiçi bir krediye ihtiyacı olan herkes Patricia Kingsman'dan başvuruda bulundu. bu şirketle mutlu olacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu şirketle sadece posta yoluyla irtibat kurabilirsiniz veya whatsapp posta adresi patriciakingsman.loans2016@gmail.com Whatsapp +1 (903) 378-6704. Tüm dünyada bu mesajı okuyan herkese karşı.

    YanıtlaSil
  29. Herkese selamlar, ismim Mustafa Ajnur ve ben Türkiye'den geliyorum. İnsanların bu şirket hakkında tanıklık ettiğini duydum. Patron Kingsman. İnternette ancak bu şirket hakkında çok fazla ifade okuduktan sonra denemeye karar verdim ve bu şirketten Patricia Kingsman kredi şirketi denilen paraya ihtiyacım vardı ve paraya ihtiyacım vardı ve 200.000,00 dolarlık bir krediye ihtiyacım vardı. . Bu yüzden başvurdum ve ne yapmam gerektiğinden korktum ama şirkete bana yardım etme şansı verdim ve 8 saatten daha kısa bir sürede hesabımı ödünç alacağımı söylediler. Hiç inanmadım ama 8 saatten daha az bir süredir bekliyordum, bankamdan 200.000,00 ABD Doları tutarında bir tutarın hesabımda olduğunu ve bankamın beni aradığını belirttiğim ve firmamla bağlantıya geçtiğimi, kredimi aldı ve bugün mutluyum. Mesajıma rastladıysanız ve okuduysanız ve bu şirketten yasal bir borç almaya ihtiyacınız varsa ve bu şirketten memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz, bu şirketin Tanrı gönderildiğine ve en son dua ettikleri ve insanlara yardım etmeye devam ettiklerini düşünüyorum. . Bu şirketle iletişim kurun mail adresiniz patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    YanıtlaSil
  30. Patricia Kingsman'a, kredi borcu olmak için istifa eden sahte kişiler tarafından 6 kez kandırılmasından sonra kredime yardım ettiğim için teşekkür ederim.

    Adım Emine Hayrunnisa İhsan Türkiye'denim ve istanbulda yaşıyorum. Bir ay önce çevrimiçi bir kredi araştırıyordum ve internette farklı kredi borç verenleri görüyordum ve bazı sahte tanıklıklarla onlardan başvurdum ve aldığım tek şey dolandırıcılardandı, 6'dan fazla şirkete başvurdum ve aldatıldım. Bu yüzden aradığım gibi yardım bulacağım ve tekrar yasal bir kredi şirketi aramak için yerleştiğimde yardım bulup bulmadığımı tekrar kontrol edene kadar ümidim kesildi ve bu kişilerin Patricia Kingsman adında bir firma buldum. onu ama birkaç kez aldatıldım çünkü bir aldatmaca olduğunu düşündüm ama ne yapmam istendi yaptım ve kredimi bekledim ve Bayan Patricia Kingsman 8 saatten daha kısa bir sürede kredim ile olduğunuzu söyledi. çünkü aynı zamanda bir aldatmaca olduğunu sanmıştım, o yüzden o gün Güney Afrika'da gece vakti geldi ve uyandığımda yuvadan sabah uyudum, bankamdan hesabımda para olduğu konusunda bir uyarı aldım ve hemen bankamı aradım. onaylayın ve banka müdürü derhal bankaya gelmemi söyledi ve hemen banka açıldı banka müdürü hesabımı kontrol ettiğinde açıldım ve ABD Doları olan 135.000,00 USD tutarında bir miktar gördük ve menajerime başvurdum çevrimiçi kredi ve bankam Online hala gerçek ve yasal bir kredi şirketi olsaydı müdür şok oldum ben çok mutluyum Patricia Kingsman sayesinde internette yazmaya karar verdim çünkü başkalarının yaptığını gördüm ve bu şirket hakkında tanıklık ettim bu yüzden bu mesajı gönderiyorum Daha önce aldatılmış olsanız bile, krediye ihtiyacı olan herkese çevrimiçi olarak bu şirketten başvuruda bulunun ve bu şirketin sizi hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olun. Mesajımı okuyan herkese Saygılarımla ve bu şirketle mail yoluyla ulaşabilirsiniz patriciakingsman.loans2016@gmail.com ayrıca +1 (903) 378-6704 olan Whatsapp'ı kullanırlar. Bir kez daha mesajımı okuyan ve bu şirkette olduğum için mutlu olduğum için mutluyum, çünkü bu şirkete yardım için daha fazla insan getirdim.

    YanıtlaSil
  31. Selamlar herkesi veya ismimi Azizbek Bakytbek Candanin izmir türkiye'den geliyorum ben bu şirket hakkında duydum ki Patricia Kingsman adında dünyanın dört bir yanındaki kredili insanlara yardım ettiklerini duydum. sahte olan ve o zamandan sonra hiçbir zaman iyi kredi şirketlerine internetten gelebileceğine inanmadığımdan, bunların hepsinin sahtekarlık olduğunu düşündüm, bu şirket Patricia Kingsman adında bir şirket buldu. Bu şirket hakkında tanıklık ettiğim kişileri buldum ve neden şaşırdım? zamanında bu şirketi bulamadı. Başvurana ve aradığım tutarın büyük olduğunu ve bir emlak için kredi tutarının 10.5 milyon ABD doları olduğunu ve bu nedenle başvurduğumun bayan Patricia Kingsman’a gelene kadar insanların şirket hakkında söylediklerine asla inanmadım. benimle konuştum ancak kredimin büyük olması nedeniyle kredimi almam 15 saat sürdü, çünkü kredinin alması 8 saat olduğunu söylediler. Yapmamı istediği tek şey, bir kez aldatmaca olduğunu söylesem bankanın kredi hesabımı banka hesabına aktarmak için kullanacağı banka havalesi ücretini yatırmaktı. 15 saatten az bir süre içinde yatırdığım tüm ödemelerin 15 saatten az bir sürede yatırıldığını, bankamdan 10.5 milyon ABD Doları tutarındaki para tutarının banka hesabımda ve her şeyde kredilendirildiğini belirten bir mesaj aldım. parayla ilgili ayrıntılar ve kimden geliyordu, ilk gördüğümde gözlerime hiç inanmadığım için şaşırdığımı söyleyen bana yardımcı olan Patricia Kingsman vardı. Ben de kendi kendime söyledim, çünkü diğer insanlar şirketin bu konuda tanıklık etmelerine yardımcı oldular çünkü iyi işler benim madeni yapmama izin verdi, çünkü bugünlerde yasal bir kredi şirketini kolayca görmeme neden oldu. çünkü onlar sadece bunu doğrulamamıza yardım edebilir ve doğru olduğu için çok mutlu olduğumu ve bu şirketin diğer insanları benden daha mutlu edeceğini biliyorum. Mail veya Whatsapp ile bu şirketle iletişim kurabilirsiniz. Whatsapp kullandım, çünkü şirketin daha hızlı posta adresi patriciakingsman.loans2016@gmail.com ve Whatsapp ise +1 (903) 378-6704. Herkese teşekkürler izmir türkiye'den Azizbek Bakytbek Candanin'e.

    YanıtlaSil
  32. Herkese selam. Benim adım Aymelek Toulin Rahsheda Roxelana ben Türkiyeliyim. bu şirketin gerçek ve yasal olduğuna tanıklık ediyorum 3 çocuklu bekar bir anneyim ve benim için daha fazla para kazanmak için 2 yerde çalışıyorum ve çocuklarım bu şirket bana yardımcı olduktan sonra onlara yardım ettiğimi söyledi. kredimi güvenli bir şekilde alacağımdan korktum çünkü aynı şeyin başıma geleceğini düşündüğümden önce aldatıldım ama Tanrı'nın en iyisini bildiğini söyledim. Şirket bana kredi vermenin 8 saat olduğunu ve hızlı bir şekilde 8 saat olduğunu düşündüm, tamam dedim ki aradığım kredi tutarının 350.000,00 dolar olduğunu ve ABD'nin yaptığı tüm ödemeleri yapmamı istedi ve gönderdim gerekli bilgilerimi kredimi 8 saat içinde belirtildiği gibi aldım. Kredimi aldığımda, kendime, bu şirketi bulmamı sağlayan Tanrı olduğunu söyledim ve bu şirketi daha önce yardıma ihtiyacı olan arkadaşımdan biriyle tanıştırdım. Bu, başarısızlığa şüphe duymadan yardım edebilecek tek şirket. Bu şirket yüzünden her gün mutlu oluyorum ve Tanrı, Tanrı'nın Bayan Patrticia Kingsman'ı bu dünyada en son yapmasını sağlayarak ihtiyacı olan insanlara yardım etmeye devam etmesini sağlıyor. Patriciakingsman.loans2016@gmail.com olarak posta yoluyla bu şirketle iletişim kurdum. Mesajımı okuyan ve gönderen herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil
  33. İyi günler,

            Bir işletme kredisi, kişisel kredi, konut kredisi, araç kredisi, öğrenci kredisi, konsolidasyon kredisi, teminatsız kredi, risk sermayesi vb. Aranıyor. Doğru yerdesiniz Kredi çözümleriniz! Özel bir borç vericiyim, kredi şirketlerine ve bireylere düşük ve hesaplı bir faiz oranı olan% 3 faiz oranı veriyorum. E-posta ile bize ulaşın: worldfunds944@gmail.com

    YanıtlaSil
  34. Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
    Böbrek satın almak ve böbrek satmakla ilgileniyorsanız, hastalarımızı kurtarabilmek için farklı böbrek bağışçıları ile çalışmak, lütfen bizimle iletişime geçin, böylelikle hastamıza böbrek bağışı için bir eş olup olmadığınızı onaylayabiliriz. verici.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com veya whatsapp adresinden bize ulaşın: +1(515)293-5520

    YanıtlaSil
  35. Çeşitli Vis-a-vis finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Finansal Geliştirme, Gayrimenkul ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel Krediler, Finansman Kredileri, Bireyler, şirketler ve tüzel kişiler için İlginç Konut Kredileri. .....
    hızlı bağlantı
    Uygulama: [+44] 7480 729811
    ☎ .............: [+44] 7480 729811
    e_mail .. [iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]


    imzalı:
    Yönetimi.
    Selamlar.
    Statü: KREDİ ŞİRKET LİSANSI
    © Telif Hakkı Iskandar Kredi Grupları 2020

    YanıtlaSil
  36. Bize Ulaşın:
                                     e-posta _iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com
                                                  WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
                                                    Tel .... (+ 44) 7480 729811

    Meşru, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Meşru kredi arayışınız bugün burada sona eriyor, çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız.Herhangi bir nedenden dolayı bankalar veya finans kurumu tarafından bir krediyi reddettiğinizde artık endişelenmeyin Finansal sorunlarınız hakkında finansal talihsizliğinizin çözümüyiz. 32.000'den fazla işletme sahibine işletme kredilerinde milyarlarca (farklı para birimleri) sağladık. size doğru işletme kredisi sağlamak için kendi belirlenmiş risk teknolojimizi kullanıyoruz. senin işin. düşük faiz oranlı ve krediyi geri ödeme süresi olan her türlü krediyi teklif ediyoruz Kötü bir krediniz var mı? Fatura ödemek için paraya mı ihtiyacınız var? yoksa yeni bir iş kurmanın gerekli olduğunu düşünüyor musunuz? Yetersiz finansman nedeniyle tamamlanmamış bir projeniz var mı? İŞKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ'nin amacı mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır e_mail: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
  37. Merhaba!

    Mali desteğe mi ihtiyacınız var? dünyanın her yerinde ihtiyacı olan borçlulara her türlü krediyi veriyoruz.

    5.000 - 10.000.000 ABD Doları
    * amaç *% 3 faiz oranı
    * 1-20 yıl arasında ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredinin esnekliği.

    Yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.
    E-posta: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  38. şimdi% 3 hızlı kredi sunuyoruz şimdi başvurun. ahmedexchange@outlook.com, whatsapp +917338386140

    YanıtlaSil
  39. Bize Ulaşın:

    WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
    Tel .... (+ 44) 7480 729811

    Meşru, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Meşru kredi arayışınız bugün burada sona eriyor, çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Finansal sorunlarınız hakkında finansal talihsizliğinize çözüm sunuyoruz. 32.000'den fazla işletme sahibine işletme kredilerinde milyarlarca (farklı para birimleri) sağladık. size doğru işletme kredisi sağlamak için kendi belirlenmiş risk teknolojimizi kullanıyoruz. senin işin. düşük faiz oranına sahip her türlü krediyi ve krediyi geri ödeme süresini sunuyoruz Kredi borcunuz var mı? Fatura ödemek için paraya mı ihtiyacınız var? yoksa yeni bir iş kurmanın gerekli olduğunu düşünüyor musunuz? Yetersiz finansman nedeniyle tamamlanmamış bir projeniz var mı? İŞKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ'nin amacı mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır e_mail: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
  40. Bir hafta içinde maksimum rakamlarla onlardan kredi aldığım için dünya kabulünün en iyi şey olduğunu bilmek, herkese en iyi kredi şirketi olarak önereceğim. İletişim; info_globeacceptance@aol.com

    YanıtlaSil
  41. SEÇİMİNİZİN HERHANGİ BİR MİKTARINDA 15000- 72000 $ ARASI ACİL KREDİ VE 2-4
    SAAT HİZMETİ İŞLETMELER İÇİN% 2 FAİZ ORANI İLE BAŞARILI İŞLEM
    VE ÖZEL
    ŞİMDİ AMAÇLAR E-POSTA MESAJI İLE GEÇERLİDİR:
    philipmorganloanservice00@gmail.com

    DOLDUR VE İADE

    İsim:
    Kredi miktarı :
    Süre:
    Cinsiyet:
    Ülke:
    Hedef:
    Cep numarası:

    CEVABINIZ HEMEN GEREKLİDİR

    YanıtlaSil
  42. Adı ::::: [Merissa Ahmed]
    Ülke :::::: [Malezya]
    Adres ::::: [Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]
    Şehir :::::::::::: [Kuala Lumpur]
    Kredi Tutarı :::: [RM 450k. [başarılı]
    WhatsApp :::: + 601125693785
    e_mail :::: [merissaahmed11@gmail.com]


    Benim adım Merissa, Malezya'dan iki çocuğumun annesi ve uzun yıllardır Malezya'dayım ve bu güne kadar hala Malezya'dayım. İşimde şimdiye kadar karşılaştığım temel sorunlardan biri finansal sorunlar ve yeniden finansman oldu ve bu da kredi aramama neden oldu ve sonuç olarak 2 hayali kredi verenin kurbanı oldum ve bu beni bir dereceye kadar travmaya uğrattı ama asla pes etmedim. Diğer medyaların yanı sıra blogu da inceledim İlk başta [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] 'yi keşfetme fırsatım oldu, korktum ve bu konuda çok şüpheliydim, ancak sonunda finansal özgürlüğüme yol açan bir kerelik bir risk almak zorunda kaldım. Başarılı ödeme sürecinden sonra 24 saat içinde RM 450K kredi için başvurdum. Tüm süreç dürüst ve güvenilirdir, bu nedenle çok düşük faiz oranlarında güvenilir bir kredi almak için çevrimiçi kredilerden korkmayın [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] ile aşağıdaki e-posta adresinden iletişime geçebilirsiniz:
    Financialserviceauthority400@gmail.com
    Veya daha fazla soru sormak isterseniz, bu e-posta yoluyla da benimle iletişime geçebilirsiniz: merissaahmed11@gmail.com

    Adı ::::: [Merissa Ahmed]
    Ülke :::::: [Malezya]
    Adres ::::: [Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]
    Şehir :::::::::::: [Kuala Lumpur]
    Kredi Tutarı :::: [RM 450k. [başarılı]
    WhatsApp :::: / + 601125693785

    YanıtlaSil
  43. Meşru, dürüst, itibarlı ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Mali ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız, meşru bir kredi arayışınız bugün burada sona eriyor. Bankalar veya finans kuruluşları herhangi bir nedenle size kredi vermediyse, endişelenmeyin. Finansal sorunlarınızın çözümü, çünkü finansal talihsizliğinizin çözümü biziz. 32.000'den fazla işletme sahibine kurumsal krediler olarak milyarlarca (karışık para birimleri) sağladık. İşletmenizin büyüyebilmesi için size doğru kurumsal krediyi sağlamak için belirlenmiş risk teknolojimizi kullanıyoruz. her türlü krediyi düşük faizli ve aynı zamanda geri ödeme süresi ile sunuyoruz. Krediniz kötü mü? Faturalarınızı ödemek için paraya ihtiyacınız var mı? Yoksa yeni bir iş kurmanın gerekli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kaynak eksikliği nedeniyle bitmemiş bir projeniz mi var? Size fayda sağlayan bir uzmanlığa yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız var mı? İSLAMIC REFINANCING LOAN COMPANY
    Amaç, mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır. E-posta: [islamicrefinancing@gmail.com]
    Naber; +15716666386

    YanıtlaSil
  44. MERHABA, benim adım Rebecca Michaelson ve Avrupa'da yaşıyorum. İşte ilgilenenler için bazı güzel haberler. Bugün boş bir [ATM KARTI] karşılığında stressiz bir iletişim (THOMAS FREDDIE) kazanabilir ve bu kartlardan yararlanan şanslılardan biri olabilirsiniz. Bu PROGRAMLANMIŞ boş ATM kartı, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir ATM'de oturum açabilir. Anakartımı iyi bir İnternet Hacker'ından aldım, bu ATM kartıyla her gün insanlardan 5000 dolar toplayabilirim:
    +1 (676) 964-5156 thomasunlimitedhackers@gmail.com
    Çok fakirdim ama bu kart beni zengin ve mutlu etti. Zengin olmak ve işinize başlamak için bir şans istiyorsanız, bu anakart için başvurun, bundan çok memnunum çünkü geçen hafta benimkini aldım ve THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers'tan 240.000,00 $ almak için kullandım. Kart sadece yoksullara ve muhtaçlara yardım ediyor ve AYRICA MALİ YARDIM SUNUYOR. Sizinkini bugün THOMAS FREDDIE SINIRSIZ HACKERS'dan alın. Lütfen e-posta yoluyla thomasunlimitedhackers@gmail.com ile iletişime geçin.

    Teşekkür ederim ve tanrı seni korusun

    YanıtlaSil
  45. Adım, Bayan Cathrin Adams. ABD'de yaşıyorum, tüm kredi arayanları çok dikkatli olmaları konusunda uyarmak için bu aracı kullanmak istiyorum çünkü her yerde dolandırıcılar var. Birkaç ay önce finansal olarak zorlandım ve çaresizliğim nedeniyle birkaç çevrimiçi borç veren tarafından dolandırıldım. Bir arkadaşım beni çok güvenilir bir borç veren tanrı korkusu olan bir şirkete yönlendirene kadar neredeyse umudumu yitirmiştim, bana kredi Kredi Kuruluşları adı verildi ve dört banka günü altında herhangi bir stres olmadan 115, 000 dolarlık teminatsız kredi verdi. Herhangi bir krediye ihtiyacınız varsa, sadece e-posta yoluyla onunla iletişime geçin. loancreditinstitutions00@gmail.com / WhatsApp: +393512114999 Bu aracı, bu sahte kredi verenlerin ellerinde yaşadığım cehennemden dolayı tüm kredi arayanları uyarmak için kullanıyorum. Ve düşmanımın bile, o sahte çevrimiçi borç verenlerin ellerinden geçtiğim bir cehennemden geçmesini istemiyorum, ayrıca bu bilgiyi bir kez krediye ihtiyacı olan diğerlerine de iletmeme yardım etmeni istiyorum. Ayrıca Bayan Julian Hoffman'dan da kredinizi aldım, Tanrı'nın ona uzun ömür vermesi için dua ediyorum. Tanrı, hayatımda yaptığı iyi şeyler için onu sonsuza dek korusun. Bayan Cathrin Adams
    şu adresten iletişim kurun: loancreditinstitutions00@gmail.com / WhatsApp: +393512114999

    YanıtlaSil
  46. Günaydın ben Ahmad Asnul Brunei adım ve Letonya'da yaşıyorum İnternetten kredi almak için aylarca uğraştıktan sonra hayatımda Tanrı'nın iyiliği hakkında konuşmak istiyorum ve dolandırıldım bu yüzden kredi almakta umutsuzluğa kapıldım İnternette yasal bir borç verenden bir kredi, sonra Walter Chad adında bir arkadaşımın bir yorumunu gördüm ve kredisini hızlı ve kolay bir şekilde herhangi bir stres olmadan aldığı bu yasal kredi şirketinden bahsetti, bu yüzden beni bayan adında bir bayanla tanıştırdı. Kredi Kredi Kuruluşları adlı bir şirketi yöneten Julian Hoffman, bu nedenle %2 gibi düşük bir faiz oranıyla 75.000,00 dolarlık bir kredi başvurusunda bulundum, bu nedenle kredi onaylandı ve banka hesabıma da yatırıldı. bozuk işimi sürdürmek ve faturalarımı ödemek için kredimi bu şekilde alabildim, bu yüzden kredi almak isteyen herkese hızlı ve kolay bir şekilde onunla iletişime geçmelerini tavsiye ediyorum Kredi şirketine e-posta ile: (loancreditinstitutions00@gmail.com) ) / veya Whatsapp: +393512114999 ihtiyacınız olan her türlü krediyi almak için aylarca, hayatımın en büyük referansını okuduğunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  47. Herkese selam. Kredi Kredi Kuruluşlarından kredisini almış kişilerin yorumlarını gördüm ve onların tavsiyesi üzerine başvurmaya karar verdim ve birkaç saat önce kendi kişisel banka hesabımda talep ettiğim toplam 30.000$'ı teyit ettim. Bu gerçekten harika bir haber ve gerçek krediye ihtiyacı olan herkese e-posta yoluyla (loancreditinstitutions00@gmail.com) başvurmalarını tavsiye ediyorum, onlara WhatsApp (+393512114999) üzerinden mesaj atmaya karar verebilirsiniz. İstediğim krediyi aldığım için mutluyum.

    YanıtlaSil